Hotel Drenthe: als je echt wilt ontspannen

Wij Nederlanders denken vaak dat om echt vakantie te vieren het een plicht is om maar zo ver mogelijk weg te gaan. Hoe verder van huis, hoe leuker het is. Onzin natuurlijk, want je kunt ook prima vakantie vieren in eigen land. Ontdek maar eens hoe mooi de provincies in eigen land zijn. In dat kader is het boeken van een hotel Drenthe een aanrader. Zeker als je wilt ontspannen en wilt genieten van rust, ruimte en natuur is Drenthe een uitstekende uitvalsbasis. 

Een hotel Drenthe is ideaal voor de ware natuurliefhebber die tot rust wil komen

In Drenthe is genoeg te doen, meer dan genoeg zelfs. Vanuit hotel Drenthe kun je alle kanten op en ben je mooi in de gelegenheid om de provincie eens echt te ontdekken. Zeker is dat je als liefhebber van natuur en heel veel bos uitstekend uit de voeten kunt. Ben je in de gelegenheid om fietsen mee te nemen of fietsen te huren bij hotel Drenthe, laat die kans dan niet liggen.

Prachtige fietsroutes dwars door de bossen en over de heide

Drenthe staat bekend om de verscheidenheid aan fietsroutes die je langs de mooiste plekjes van de provincie leiden. Niet voor niets is de Drentse Rijwielvierdaagse een ongekend populair evenement waar mensen van heinde en ver aan deelnemen. De routes voeren je ongetwijfeld langs ene hunebed, want een hunebed moet je gezien hebben als je een bezoek brengt aan Drenthe. Zeker als je tot rust wilt komen is Drenthe de aangewezen provincie. De mensen zijn er ontspannen en behulpzaam en in het bos wandel je zonder iemand tegen te komen. De schone lucht in een van de vele bossen zal iedereen goed doen. 

Loop bekende Nederlanders tegen het lijf in Grolloo

Vanuit hotel Drenthe kun je prima heel de provincie ontdekken. Je bezoekt zeker hoofdstad Assen waar je heerlijk kunt shoppen en vergeet zeker Emmen niet. Emmen is bekend van Wildlands, een combinatie van pretpark en dierentuin. Daar ben je zeker een dag zoet. Vanuit hotel Drenthe kun je ook de talloze pittoreske dorpjes bezoeken. Wat dacht je van Grolloo bijvoorbeeld, waar je het Cuby & The Blizzards museum vindt en waar je zomaar Johan Derksen tegen het lijf kunt lopen. Museumdorp Orvelte brengt je terug in vervlogen tijden en Veenhuizen is kandidaat voor de Unesco Werelderfgoedlijst. Ook dit dorpje is het bezoeken dus meer dan waard.

Schapen op straat en breng een bezoek aan het Boomkroonpad

Na een heerlijk ontbijt in Hotel ten Cate kun je een bezoek brengen aan het Veenpark, een park dat laat zien hoe het er vroeger in de veenstreken precies aan toe ging. Ga eens naar Exloo, waar je zomaar geconfronteerd kunt worden met een kudde schapen die midden op straat loopt en door hond en herder de weg gewezen wordt. In de buurt van Exloo vind je ook het Boomkroonpad. Je loopt dan boven de toppen van de hoogste bomen, een unieke ervaring. En ‘s avonds kom je heerlijk bij in hotel Drenthe, dat je zowel een standaard kamer als een zeer luxe kamer kan bieden. Want in Drenthe hebben ze ook gewoon uitstekende hotels beschikbaar.